zaterdag 7 juni 2008

nieuw leven voor dit blog: start + keuze dakpannen

BLOGGERTIP VOORAF:
Klik de link naar de externe website met je rechtermuisknop aan en kies: "Openen in nieuw venster"!


Vanaf vandaag zal dit blog weer actief ingevuld/ aangevuld worden. Ons bouwproject start binnenkort immers definitief, want we hebben de inplanting (uitzetten van de paaltjes, waar we jammer genoeg geen foto's van hebben) al achter de rug (vrijdag 16 mei 2008) en een dikke maand later zouden (ZULLEN!) de graafwerken voor de kelder starten. We verwachten dus dat uiterlijk in de week van maandag 16 juni 2008 de graafmachine aan onze bouwgrond arriveert.

Hebben we dan in de tussentijd met onze duimen zitten draaien?
Absoluut niet!
Naast de keuze van de bakstenen (zie andere blogpost) moesten we ook onze dakpannen kiezen. We hebben het uiteindelijk heel traditioneel gehouden en gekozen voor dakpannen van het type:

Eternit Royal 600: kleur: ZWART (gegolfde pan)

De budgetvriendelijke Sneldek is een dubbel gewelfde dakpan met asymmetrisch profiel, die elegantie verleent aan elke stijl van architectuur.

De Sneldek is in de massa gekleurd en bovendien voorzien van een unieke, dubbele beschermingslaag "Royal" die mos en vuil sneller van uw dak afvoert.

Gemiddeld gewicht/m²: ± 42 kg
Aantal stuks/m²: ± ± 9,7 stuks
Dubbele garantie: 30 jaar op de intrinsieke kwaliteiten, 15 jaar op de homogene veroudering van uw dakpannen


Tekening van pan:



Foto van pan (gebruikt in een willekeurig dak):



Naast al dat dakpannengeweld zijn we intussen ook volop bezig met onze droomkeuken. Daarover meer in een volgende blogpost. Geniet intussen ook nog van de "sneeuwlandschapfoto's" die we aan dit blog hebben toegevoegd (rechts). De "oude" diavoorstellingen blijven onderaan dit blog raadpleegbaar.

1 opmerking:

F. Cleenders zei

Aha! Daar zijn ze weer op hun blog ;-)
Vanaf nu zal het wel snel gaan!